Linkblog

Motocross hírek

teszt

Friss topikok

2012-es Monster Energy AMA Supercross sorozat

2012.01.31. 18:56 Joe De Miro

 

A 2012-es Monster Energy AMA Supercross sorozat 4. versenyén Oakland-ben James Stewart állhatott a dobogó legfelső fokára.

Ezzel megszerezte a Pirelli-nek az első AMA Supercross győzelmet. Elöl a speciális supercrossra fejlesztett abroncsot, a  Scorpion SX-et, hátul Scorpion MX eXTra X-et használt.  A motocross világbajnokságon domináns abroncs gyártó a JGR Toyota Yamaha csapat technikai partnereként második évét tölti az AMA Supercrossban és idén Bubba csatlakozásával még a bajnoki cím sem lehetetlen.

Az oakland-i versenyt Stewart a negyedik helyen kezdte, de már féltáv előtt Reedet előzte az első helyért. Ez a győzelem lélektanilag is nagyon fontos volt mind a Bubbának mind a Pirellinek. Talán hosszú sikertelen időszak zárult le ezzela győzelemmel. Tavaly és tavalyelőtt esélye sem volt a bajnokságért küzdeni, idén pedig eddig mindhárom versenyen komolyat hibázott. A Pirelli az Egyesült Államokban  - amely a világ legnagyobb terepmotoros piaca - nagyott lépett előre ezzel a győzelemmel és további jó eredeményekkel komoly növekedésre számíthat.

Az AMA Supercross eddigi talán legizgalmasabb sorozata folytatódik, mivel az elmúlt négy versenyen négy különböző győztest ünnepelhetett a közönség. Villopoto, Dungey, Reed és Stewart is állhatott már a dobogó legfelső fokán és négyüjűk közül lehetetlen megjósolni, hogy ki esélyesebb a bajnoki címre.

A pontállás négy versenyt követően:

Chad Reed: 85

Ryan Dungey: 85

Ryan Villopoto: 83

James Stewart: 73

Február 4-én jön az ötödik forduló, Anaheim 2! 
 

www.fehermotor.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motocrosshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr344036525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása