2012-es Monster Energy AMA Supercross sorozat

2012.01.31. 18:56 Joe De Miro

 

A 2012-es Monster Energy AMA Supercross sorozat 4. versenyén Oakland-ben James Stewart állhatott a dobogó legfelső fokára.

Ezzel megszerezte a Pirelli-nek az első AMA Supercross győzelmet. Elöl a speciális supercrossra fejlesztett abroncsot, a  Scorpion SX-et, hátul Scorpion MX eXTra X-et használt.  A motocross világbajnokságon domináns abroncs gyártó a JGR Toyota Yamaha csapat technikai partnereként második évét tölti az AMA Supercrossban és idén Bubba csatlakozásával még a bajnoki cím sem lehetetlen.

Az oakland-i versenyt Stewart a negyedik helyen kezdte, de már féltáv előtt Reedet előzte az első helyért. Ez a győzelem lélektanilag is nagyon fontos volt mind a Bubbának mind a Pirellinek. Talán hosszú sikertelen időszak zárult le ezzela győzelemmel. Tavaly és tavalyelőtt esélye sem volt a bajnokságért küzdeni, idén pedig eddig mindhárom versenyen komolyat hibázott. A Pirelli az Egyesült Államokban  - amely a világ legnagyobb terepmotoros piaca - nagyott lépett előre ezzel a győzelemmel és további jó eredeményekkel komoly növekedésre számíthat.

Az AMA Supercross eddigi talán legizgalmasabb sorozata folytatódik, mivel az elmúlt négy versenyen négy különböző győztest ünnepelhetett a közönség. Villopoto, Dungey, Reed és Stewart is állhatott már a dobogó legfelső fokán és négyüjűk közül lehetetlen megjósolni, hogy ki esélyesebb a bajnoki címre.

A pontállás négy versenyt követően:

Chad Reed: 85

Ryan Dungey: 85

Ryan Villopoto: 83

James Stewart: 73

Február 4-én jön az ötödik forduló, Anaheim 2! 
 

www.fehermotor.hu

Szólj hozzá!

Legyél Te a Jövő Bajnoka Pályázat!

2011.10.15. 09:48 Joe De Miro

Molnár Alexandra Somogyvár - Ladycross, 125 B
2011.10.10.


Legyél Te a Jövő Bajnoka pályázat

Szavazz Te is a kedvenc fiatal sportolódra és oszd meg! Segítsd hozzá, hogy ő legyen a Jövő Bajnoka, és elnyerje a Felix Promotion 1 000 000 forint értékű, egy éves menedzseri szerződésre vonatkozó támogatását.

Itt szavazhatsz

További részletek

Molnár Alexandra

17 éves

Sportág: motocross

Egyesület: MAMI Yamaha Fehér Team

Eredmények:

2009: Közép-Európa Junior Motocross Kupa 11. hely

2010: Magyar Köztársaság Nemzetközi Bajnokság 85 ccm összetett 7. hely

2011: Nemzetközi Motocross Lady Kupa meghívásos sorozat összetett 1. hely

Szombaton a Ladycross zárófordulóján vettem részt, 57 pontos előnnyel érkeztem ide, a bajnoki címem már megvolt, ezért kipróbáltam magam a 125 B második futamán is..
 
Molnár Alexandra Somogyvár - Ladycross, 125 B
2011.10.10.

Már pénteken elmentünk a pályára, amit hirtelen meglátva azt gondoltuk, hogy másnap hatalmas por lesz. Azonban nem sokkal később érkezett a locsolókocsi és máris jól fellocsolta a fellazított pályát! Egész verseny alatt talán egy porszemet, ha láttam, nagyon gratulálok a szervezőknek! :)
Sajnos egész héten hátfájással bajlódtam, hétfőn tornagyakorlat közben meghúztam a jobb lapockám tájékát, szerdán ez ki lett masszírozva és be lett kenve, de a hétvégén is csak vastagon lefagyasztott, lekent háttal tudtam indulni. Így elviselhető volt a fájdalom. 
Most szerdán jutottam el orvoshoz, aki megállapította, hogy a gerincem és a jobb lapockám között egy szalag részlegesen szakadt és húzódott. 4 hét pihenőre ítélt, amit most a fájdalom miatt be fogok tartani, ezért a hétvégi Ligeti versenyen csak néző leszek. :)

Na szóval.. Jól indult a szombati nap, a Női mindkét edzését és futamát megnyertem! Összetettben is 1. lettem.

A verseny eredménye:
1. Molnár Alexandra 50 pont
2. Marton Mónika 44 pont
3. Molnár Erzsébet 40 pont

A Bajnokság végeredménye:
1. Molnár Alexandra 327 pont
2. Marton Mónika 248 pont
3. Bárdi Tímea 220 pont
4. Molnár Erzséber 106 pont
5. Magyar Vivien 87 pont
6. Mester Dóra 78 pont
7. Andrea Amtmann 50 pont
8. Szekeres Viktória 38 pont

Talán nem is a NŐI Bajnokság utolsó futamai jelentették az izgalmat számomra ezen a hétvégén, hanem hogy végre indulhattam a 125 B-ben.. Csak egy futam erejére ugrottam be, féltünk, hogy a hátam nem bírná az egész napos megterhelést.
Utolsóként álltam be a rajtgéphez, a legszélén voltam, kicsit féltem hogy ki fognak tolni, de a mellőlem induló versenyző a rajtnál lemaradt, be tudtam menni elé és elsőként jöttem el a rajtnál! A következő kanyarokban megnéztem kik a gyorsabb versenyzők, elengedtem őket, nem akartam beleszólni a bajnokságukba. A 6. helyen mentem egész futam alatt, éreztem hogy magamhoz képest gyors vagyok. A futam felénél egy versenyző megelőzött, úgy éreztem nem bírom megfogni, de +2 körrel a vége előtt hajráztam egyet és sikerült megfognom. A 6. helyen intettek le, ez kezdésnek szerintem egy nagyon jó eredmény!Szólj hozzá!

Nyársapát 2011.09.25.

2011.09.19. 10:25 Joe De Miro

Szólj hozzá!

Márta Feri pontszerző volt Lommelben !!!

2011.08.22. 14:17 Joe De Miro

A VB -re előkészített pályán, a mély homokkal megkűzdve, a 2. futamban a szenzációs 19. helyen, 2 világbajnoki pontot szerezve, harcolta  be magát a célba.

Nagy gratuláció neki, egy nagy álom vált valóra, amit még maga sem hitt el....a tervezés időszakában. 

De mindig azt monta "mögpróbálom"! És mosolyogva hallgattuk, amikor megtudtam, hívtam telefonom.

Hello Géza vagyok, hallottam a hírt Csányi Atkától erre ő, sikerűlt megvalósítottam az álmom! 

Már csak 1200 km van hátra( este 10 körül volt!), délelőtt Kókára kell érnem, mert a senior bajnoki címem be akarom biztosítani.

Akkor rájöttem ez az ember már pár hónapja is véresen komolyan gondolta a veterán VB-t, és már csak azon csodálkoztam volna, ha nem tudta volna véghez vinni!

Képek itt!

 

Szólj hozzá!

2011.07.17. Gyula OB5

2011.07.25. 10:54 Joe De Miro

 

 

Képek a versenyről itt!

Szólj hozzá!

Sebi sérülése

2011.06.14. 20:17 Joe De Miro

 

 

Újabb versenyző indulása kétséges a bajnokságban sérülés miatt...

Sebastian Alliance az MX50 (Mami Yamaha Fehér) a kategória, jelenleg a bajnokságot vezető versenyzője szenvedett súlyos sérülést.

A sors fintora, hogy még motor közelében sem volt mikor megsérült!

Egy irígy, rosszindulatú osztálytársa miatt keletkezett, nagyon súlyos kézsérülése, amit haladéktalanul megoperáltak,de lehetséges, hogy még további műtétre és hosszabb rahabilitációra lesz szükség.
Akár több hónapig tarthat a gyógyulás.

Jobbulást és gyors gyógyulást kívánunk Sebinek!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: yamaha fehér sérülés motocross sebastien kézsérülés allience mx50